Jan Jakimowicz

Kelner z Pasją… z kilkunastoletnim doświadczeniem w Obsłudze Gościa w restauracji. Certyfikowany Trener w standardzie VCC. Zdobywał doświadczenie nie tylko w Holandii, ale i w Polsce,  kierując zespołami Kelnerów m.in. w restauracji przy Hotelu o standardzie 4**** , który jako jeden z dwóch na Opolszczyźnie został wyróżniony w przewodniku Gault & Millau 2018. Wielokrotnie wyróżniany w konkursach Kelnerskich. Laureat Plebiscytów: KELNER  ROKU 2017, CZŁOWIEK ROKU w Kategorii Biznes – wyróżniony i nagrodzony za promowanie biznesu kelnerskiego oraz propagowanie zawodu kelnera wśród młodzieży. Wicemistrz Polski Kelnerów. Dwukrotny Juror podczas Mistrzostw Polski Młodych Kelnerów w Siedlcach w 2017 i 2018r roku, oraz Juror podczas eliminacji do Mistrzostw Polski Kelnerów Zawodowych. REKORDZISTA POLSKI w utrzymaniu jak największej ilości kieliszków do wina w jednej dłoni! „Raczkujący” Sommelier i fascynat Sztuki Kelnerskiej połączonej z elementami serwisu wina i wiedzy o enologii. Posiada wiele Certyfikatów potwierdzających Jego kompetencje. Ukończył Kurs Pedagogiczny, uprawniający Go do dzielenia się swoją wiedzą i ogromnym doświadczeniem z adeptami w Szkołach Gastronomicznych, ale również innych profili, których uczniowie chcą podnosić swoje kwalifikacje zawodowe.

Jego dewiza zawodowa to „Obsługuj Gości tak, jak chciałbyś być obsłużony”!!! , a Jego życiowym motto jest: „Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz”.