Joanna Aniszczyk

Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami, konsultując oraz wdrażając odpowiednio dobrane dla nich rozwiązania. Organizatorka akcji edukacyjnych oraz warsztatów o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Autorka terminu „przenośne ogródki”, które nie tylko tworzy, ale uczy, jak zrobić je w domowych warunkach. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższa jej sercu jest kuchnia włoska. 

Gdyby miała wymienić kilka najważniejszych wydarzeń ze swoim udziałem, byłyby to:

  • warsztaty w ramach projektu studenckiej grupy Enactus z Akademii Ekonomicznej pt. MAKE TASTE NOT WASTE.
  • live cooking z Tomkiem Jakubiakiem w ramach ZERO WASTE CHALLENGE podczas Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa.
  • wielokrotne zero waste live cooking na Wrocławskim Bazarze Smakoszy
  • wykład oraz warsztaty w ramach Kuchni dla opornych, pt. MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ
  • wykłady oraz gotowanie z uczniami szkołami gastronomicznymi, w tym organizacja śniadania pn. Trójkąt nie marnuje, w ramach Dni Trójkąta (dzielnica Wrocławia).