FacebookInstagram

Gen Gościnności

Cele szkolenia:

  • Wypracowanie prawidłowej postawy kelnera
  • Świadomość zasad savoir-vivre w kontakcie z Gościem
  • Poznanie metod budowania relacji z Gościem i wyprzedzania ich oczekiwań i sposobu postępowania z trudnymi sytuacjami

Metody pracy:

Prezentacja trenerska
Ćwiczenia indywidualne i grupowe

Case Study
QUIZ

Gościnność w restauracji

  • Cechy osobowe
  • Kultura obsługi gości z elementami wiedzy psychologicznej
  • Zadbanie o dobre samopoczucie Gościa

Profesjonalizm w obsłudze Gościa

  • Zbudowanie profesjonalnego wizerunku pracownika obiektu
  • Budowanie relacji
  • Wyprzedzanie potrzeb Gości

Sprzedaż relacyjna

  • Znajomość usług w restauracji
  • Sposoby wzbudzenia zainteresowania Gościa, tak aby sam zechciał skorzystać z proponowanych mu usług/produktów
  • Podniesienie wyników sprzedażowych

Współpraca w zespole

  • Fazy tworzenia się zespołu
  • Komunikacja z innymi działami w obiekcie
  • Wspólny cel, zaufanie, jawne zasady, otwarta jasna komunikacja, czytelne reguły
  • Dysfunkcje pracy zespołu – sposoby radzenia sobie z nimi, tak aby unikać konfliktu lub przejść przez niego płynnie
  • Asertywność w komunikacji i współpracy w zespole

Trudne sytuacje/trudni Goście

  • Jak się w tym odnaleźć?
  • Z jakim typem Klienta mam do czynienia?
  • Jakie działanie będzie odpowiednie w zaistniałej sytuacji?
  • Czym się kieruje dany Klient i jakie ma oczekiwania?
  • Jak prawidłowo postępować z konkretnym Klientem?

Metody zaskakiwania Gości

  • Reagowanie na potrzeby Gościa
  • Obserwacja Klienta i reakcja na jego potrzeby

Savoir-vivre w kontakcie z gościem

  • Zadbanie o samopoczucie Gościa już od samego wejścia
  • Dopytywanie Gościa o jego oczekiwania
  • Pomoc w wyborze, składanie dodatkowych propozycji
  • Słowa, które należy podkreślać, a jakich należy unikać w kontakcie z Klientem
  • Ponowne zaproszenie do odwiedzenia lub skorzystania z usług resteuracji

Obsługa telefoniczna gości

  • Rozmowy telefoniczne – najważniejsze zasady, trudne sytuacje, najczęstsze błędy popełniane przez telefon, automatyczna sekretarka, poczta głosowa

Prezentacja oferty restauracji

  • Metody prezentacji usług  restauracyjnych

Do-sprzedaż usług restauracyjnych

  • Umiejętne doradzanie i sprzedaż
  • Sztuka sprzedaży – czym jest i jak ją efektywnie wykorzystać?

    Nie masz środków na rozwój biznesu? Pomożemy pozyskać Ci dofinansowanie!

      Zamów szkolenie dla swojej firmy

      Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/zapoznałem się z Polityką prywatności zawierającą klauzulę informacyjną o Współadministratorach Danych Osobowych oraz przysługujących mi prawach dostępną tutaj. *

      Wyrażam dobrowolną zgodę na otrzymywanie od Krawat i Muszka Małgorzata Kopczyk (ul. Gliwicka 35, 42-600 Tarnowskie Góry) informacji handlowych drogą elektroniczną, w tym wysyłki newslettera, na podany przeze mnie adres poczty elektronicznej zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz. U. z 2017 r., poz. 1219 ze zm.). Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/zapoznałem się z Polityką prywatności dostępną tutaj.

      Wyrażam dobrowolną zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych w celach marketingowych i handlowych dotyczących oferty Krawat i Muszka Małgorzata Kopczyk (ul. Gliwicka 35, 42-600 Tarnowskie Góry) i chcę być informowany telefonicznie o promocjach i ofertach specjalnych (w tym poprzez otrzymywanie wiadomości SMS, MMS) zgodnie z ustawą z dnia 16 lipca 2004 r. - Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1907 ze zm.). Niniejszym oświadczam, że zapoznałam/zapoznałem się z Polityką prywatności dostępną tutaj.

      Newsletter

      Zapisz się do naszego newslettera i badź na bieząco z najświeższymi informacjami, poradami i ekskluzywnymi ofertami szkoleniowymi.