FacebookInstagram

Bartłomiej Zieliński

Szkolenia kulinarne, specjalizacja: kuchnia wege

Podróż kulinarną rozpoczął w warszawskim cateringu lotniczym Do&Co, jednak wiedzę oraz doświadczenie gastronomiczne zdobywał poza granicami kraju. Ukończył profesjonalne certyfikowane szkolenie „The City and Guilds of Londo Institute” w Dublinie. Zdobytą wiedzę pogłębiał pracując w największym cateringu Irlandzkim, gdzie miał okazje szlifować warsztat w zakresie „Fine diningu” przygotowując prestiżowe eventy. W trakcie zagranicznej kariery gastronomicznej  pracował w wielu miejscach o różnym profilu, od irlandzkich pabów, poprzez kuchnię włoską, azjatycką (m.in.sushi), wegańską, czy kuchnię z elementami fusion, kończąc na stanowisku szefa zmianowego w Hilton Dublin Kilmainham.

Nieocenionym doświadczeniem kulinarnym była dla Niego praca na statkach pasażerskich (Niemcy, Holandia, Belgia, Francja) jako Senior Chef De Partie, gdzie przygoda przeplatała się z nowymi wyzwaniami. Tempo i ogrom pracy wyniosły jego dotychczasowe umiejętności na wyższy poziom. Po kilku latach spędzonych za granicą powrócił do Polski, gdzie miał okazje pracować w restauracji hotelu Intercontinental Warszawa oraz restauracji Zoni równolegle prowadząc warsztaty kulinarne w studiu CulinaryOn.

Dzięki zdobytemu doświadczeniu, możliwości pracy z doskonałymi kucharzami z całego świata, jest elastyczny w smakach  Głód wiedzy i nowych wyzwań zaowocował tworzeniem własnych autorskich dań bazujących na czosnku. Ciągle eksperymentuje, szukając nowych doznań łączy smaki z całego świata.

Bartłomiej najswobodniej czuje się w wegetariańskiej kuchni nowoczesnej. Nie pozostaje jednak obojętny na tradycje, czego wyrazem jest doskonalenie warsztatu chleba na zakwasie.

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i badź na bieząco z najświeższymi informacjami, poradami i ekskluzywnymi ofertami szkoleniowymi.