
Joanna Aniszczyk
Szkolenia zero waste, audyty bufetowe
Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami, konsultując oraz wdrażając odpowiednio dobrane dla nich rozwiązania. Organizatorka akcji edukacyjnych oraz warsztatów o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Autorka terminu “przenośne ogródki”, które nie tylko tworzy, ale uczy, jak zrobić je w domowych warunkach. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższa jej sercu jest kuchnia włoska.
Gdyby miała wymienić kilka najważniejszych wydarzeń ze swoim udziałem, byłyby to:
- warsztaty w ramach projektu studenckiej grupy Enactus z Akademii Ekonomicznej pt. MAKE TASTE NOT WASTE.
- live cooking z Tomkiem Jakubiakiem w ramach ZERO WASTE CHALLENGE podczas Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa.
- wielokrotne zero waste live cooking na Wrocławskim Bazarze Smakoszy
- wykład oraz warsztaty w ramach Kuchni dla opornych, pt. MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ
- wykłady oraz gotowanie z uczniami szkołami gastronomicznymi, w tym organizacja śniadania pn. Trójkąt nie marnuje, w ramach Dni Trójkąta (dzielnica Wrocławia).