
Katarzyna Gubała
Kuchnia roślinna: wegańska i wegetariańska diet coach, ekoosobowość, wege ambasadorka
W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Na co dzień szkoli hotele i restauracje z kuchni wege i diet wykluczeniowych i jest w tym największym specjalistą w Polsce. Współpracuje z kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego. Ma na swoim koncie szkolenia dla ponad 100 hoteli: sieć AC Marriott, sieć Accor, sieć Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Radisson.
Jako wege ambasadorka Bidfood Farutex (największego w Polsce dystrybutora żywności dla branży HoReCa) odpowiadała za stworzenie oferty wege na Polskę. Gotuje wege dania w „Pytaniu na śniadanie” TVP2.
Doradza szefom kuchni, jak układać roślinne menu. Efektem było wydanie książki dla branży HoReCa z firmą Rational „Kuchnia wegańska dla profesjonalistów”.
Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu „Dobrostan”.
Jest polską ambasadorką akcji „Doceń polskie… wege” Autorka bestsellerowych książek, m.in. „Wege energia”, „Wege w kwadrans” oraz „Warzywa górą!”
Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix.
Prowadzi warsztaty kulinarne, występuje na eventach, wykłada, robi live cooking show.
Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności.