Zdrowy tryb życia a efektywność pracownika
Cele szkolenia:
Warsztaty mają na celu zwiększenie świadomości Uczestników odnośnie znaczenia zdrowego odżywiania, a także pokazanie, jak w prosty sposób dzięki małym krokom można dokonać ważnych i znaczących zmian.
Metody pracy:
Prezentacja trenerska
Case study
Ćwiczenia indywidualne
Ćwiczenia grupowe
Dyskusje
Burza mózgów
Program szkolenia:
1. Zdrowy styl życia to przyjemność.
2. Od czego zacząć zmiany w stylu życia, aby nie poddać się po miesiącu?
3. Jak zmienić nawyki żywieniowe – skutecznie i na stałe?
4. Zdrowe odżywianie, a efektywność zawodowa.
- Zdrowy pracownik to dobry pracownik.
- W jaki sposób wykorzystać przerwy w pracy.
- O czym nigdy nie możemy zapomnieć, odpoczywając.
5. Motywacja i wytrwałość, a zdrowe odżywianie.
6. Odżywianie podczas delegacji.