Marta Staszel

Marta Staszel to młoda, kreatywna i doświadczona cukierniczka z pasją, dbałością o szczegóły i chęcią rozwijania umiejętności z siedzibą w Krakowie. Uczyła się od najbardziej cenionych cukierników z Polski i zagranicy w najlepszej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej w Polsce. Nie przestaje się uczyć i dążyć do rozwoju, nieustannie doskonaląc swoje umiejętności i techniki. Doświadczenie zdobywała w cukierniach i prestiżowych krakowskich restauracjach, ostatnio Szara Gęś, co pomogło jej również w zdobyciu II miejsca na Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deserów 2020. Jej doświadczenie i pasja zaowocowały zaufaniem kilku najbardziej utytułowanych polskich restauracji, pomagając im i doradzając przy tworzeniu innowacyjnych i pysznych przepisów, prezentowanych w nowoczesnym stylu. Uważa, że najważniejsze jest wnętrze deseru, które dotyka nas od środka (dosłownie i w przenośni). W pierwszej kolejności zwracamy uwagę na wygląd zewnętrzny, ale część wewnętrzna musi zachować wysoki standard pierwszego wrażenia. Naturalna umiejętność wyjaśniania złożonych pojęć w łatwy do zrozumienia sposób, czyni ją świetnym nauczycielem i nieocenionym atutem restauracji w całej Polsce. Marta prowadzi szereg starannie przygotowanych seminariów, podczas których każdy pasjonat cukiernictwa nauczy się, jak przygotować i zaprezentować dobrze wykonany deser.