Marta Staszel

Pasjonatka gotowania, a przede wszystkim sztuki cukierniczej.

Wielka miłośniczka słodkości i dobrej kuchni. Zwolenniczka urozmaiconych przepisów, uwielbia  tworzyć nowe innowacyjne przepisy prezentowane w nowoczesnym stylu, gdzie jednym z najważniejszych elementów jest dbałością o szczegóły. Bardzo ceni sobie sposób podania, dekorowania dania.

Na co dzień rozwijania swoje umiejętności cukiernicze, skutecznie zarządza swoim czasem oraz priorytetami.  Uwielbia pracę z grupą.

Doświadczenie zawodowe zdobywała  m.in. w  Cukiernii „Ptyś” A. Gołębiowski, J. Galistl Sp. J., Piekarni Piskorek oraz Restauracji Szara Gęś w Krakowie. Dodatkowo brała udział w licznych szkoleniach:  „Valrhona Day with Michel Willaume”- Skõma „Nina Tarasova Masterclass” w Ashanti- Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej  „Bożonarodzeniowe inspiracje”- Centrum Szkoleniowe Savpol „Pasticceria Italiana” w Ashanti- Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej”,  „Torty nowoczesne” w Ashanti – Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej,  „Charlotte z gruszką i torty nowoczesne” w Akademii tortownia.pl, „Kurs dekorowania kremem maślanym” Candy Company.

Jej cukiernicze wyroby można  znaleźć na Instagramie.  W wolnych chwilach prowadzi kursy/warsztaty cukiernicze.