
Bartek Kieżun
Szkolenia kulinarne, specjalizacja: kuchnia włoska, portugalska, turecka
Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych.
Publikuje w Kukbuku, Twoim Stylu i Wysokich Obcasach. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów i Academia Barilla w Parmie. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych.
Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię do zjedzenia. Laureat prestiżowej World Gourmand Cookbook Awards, którą nagrodzono Portugalię do zjedzenia. W księgarniach można znaleźć jego najnowszą książkę Stambuł do zjedzenia, a Kieżun pracuje nad dwoma kolejnymi książkami.