FacebookInstagram
Jan Jakimowicz

Jan Jakimowicz

Szkolenia kelnerskie

Wicemistrz Polski Kelnerów, trener najwyższych standardów obsługi Gościa w restauracji oraz savoir-vivre i etykiety. Certyfikowany Trener w standardzie VCC. Wykładowca uniwersytecki, Instruktor i wykładowca praktycznej nauki zawodu w kilkudziesięciu szkołach hotelarskich, gastronomicznych, kelnerskich i winiarskich.

Kelner z pasją i kilkunastoletnim doświadczeniem w obsłudze Gości w restauracji. Założyciel Akademii JAKIMOWICZ HoReCa Academy, która wspiera restauratorów i ich zespoły w budowaniu wyjątkowych doświadczeń gości podczas serwisu kelnerskiego. Doświadczenie zdobywał kierując zespołami kelnerów m.in. w restauracji przy Hotelu 4****.

Wielokrotnie wyróżniany w konkursach kelnerskich. Laureat Plebiscytów: Kelner Roku, Człowiek Roku w Kategorii Biznes – nagrodzony za promowanie biznesu kelnerskiego oraz propagowanie zawodu kelnera wśród młodzieży. Wicemistrz Polski Kelnerów. Juror konkursów hotelarskich, gastronomicznych i kelnerskich. Pasjonat Sommelier i fascynat Sztuki Kelnerskiej połączonej z elementami serwisu wina i wiedzy o enologii, absolwent WSET.

W ciągu 6 lat przeszkolił ponad 12000 osób z zakresu obsługi Gości w hotelu i w restauracji oraz z etykiety biznesu. Jednocześnie spędzając więcej niż 13000 godzin na sali szkoleniowej doskonaląc obsługę w takich restauracjach i obiektach jak: Intercontinental Warszawa, Platinum Mountain, Blue Mountain, sieć hoteli Aries, Belmonte, Warszawski Sen by Mateusz Gessler, Hotel Bania, Jet Story i wiele wiele innych.

Pracuje w oparciu o praktyczne warsztaty, tym samym zapewniając efekty szkoleniowe już od następnego dnia. W swojej pracy stawia również na aspekty komunikacyjne i motywacyjne jako fundamenty wyjątkowej obsługi Gościa.

Jego dewiza zawodowa to „Obsługuj Gości tak, jak chciałbyś być obsłużony”, a życiowym motto: „Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz”.

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i badź na bieząco z najświeższymi informacjami, poradami i ekskluzywnymi ofertami szkoleniowymi.