
Maciej Bartkowiak
Szkolenia kulinarne, specjalizacja: kuchnia azjatycka
Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Pierwsze doświadczenia w karierze zdobywał w Hotelu Sheraton w Poznaniu. Następnie przez kilka lat w Hotelu Melia Cala D’or na Majorce.
Kolejne rozdziały jego zawodowej drogi obejmują pracę w cenionej restauracji MUGA w Poznaniu, którą uhonorowano gwiazdką Michelin, w restauracji WHY THAI jako Generalny Szef Kuchni, czy w restauracji SHOKU w Warszawie, gdzie przez 5 lat pełniłem rolę Szefa Kuchni.
Obecnie prowadzi liczne warsztaty kulinarne, gdzie z pasją prowadzi zajęcia m.in. z: Abc Woka, Tajlandia od kuchni, Paella Party.
Jest również doradcą kulinarnym w restauracjach i hotelach oraz prowadzącym eventy gastronomiczne.
Zajmuje się również wydawaniem e-booków. Pierwszy z nich: Przepis na domówkę miał premierę w styczniu 2024.