FacebookInstagram
Michał Gniłka

Michał Gniłka

Szkolenia kulinarne, specjalizacja: Kuchnia wege

Michał przez 10 lat mieszkał pomiędzy Meksykiem a Wielką Brytanią. To właśnie w Londynie zdobywał szlify zawodowego kucharza. Pracował w rozmaitych miejscach – począwszy od ekologicznych restauracji, poprzez ekskluzywny catering a na planach największych hollywoodzkich produkcji filmowych kończąc.

Miał przyjemność gotowania między innymi dla takich filmowych osobowości jak Spielberg, Ridley Scott, Keanu Reeves czy Brad Pitt.

Kolejny rok spędził w Meksyku, gdzie zgłębiał niuanse tamtejszej kuchni. Efektem tej pracy był letni projekt meksykańskiej pop-up ‘owej restauracji latem 2013 w Warszawie. Później przez rok pracował na Bali jako konsultant menu lokalnych restauracji modnego rejonu Seminyak. Obecnie zatrzymał się na dłuższą chwilę w Warszawie, gdzie skupia się na kuchni roślinnej. Ostatnio był odpowiedzialny za koncept i menu w warszawskim Eden Bistro. Jego przepisy można przeczytać w serii MICKEY ROTTEN na internetowym portalu magazynu USTA. Współpracuje z polskim Ministerstwem Spraw Zagranicznych, instytucjami kulinarnymi w kraju i zagranicy oraz galeriami sztuki – tworząc projekty z pogranicza jedzenia i sztuki. Prowadzi warsztaty, szkolenia z kuchni roślinnej dla restauracji i szefów kuchni, prezentacje i kameralne kolacje o ściśle sformatowanym charakterze. A nieznane oblicze kuchni wegańskiej pokazuje na swoim kanale Youtube WegeTuba. Współpracował z takimi markami i instytucjami jak: Remy Martin, Kikkoman, Oysho, Vogue Polska.

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i badź na bieząco z najświeższymi informacjami, poradami i ekskluzywnymi ofertami szkoleniowymi.